راهنمای جامع بلیت هواپیما

معرفی بلیت هواپیما

واژه بلیت ، کلمه ای فرانسوی است ( لاتین : ticket ) به معنی تکه کاغذی که بر روی آن مشخصات ورود به یک مکان خاص ثبت شده باشد . و منظور از بلیت هواپیما سندیست که توسط یک شرکت هواپیمایی به عنوان مجوز ورود به یک هواپیما خاص در مسیری مشخص برای مسافران صادر می شود ، پس از این رو اطلاعاتی مشخص از مسافر و پرواز بر روی آن ثبت شده است . مسافران با ارائه این سند به باجه یا کانتر پذیرش شرکت هواپیمایی میتوانند کارت پرواز دریافت کرده و از آن پرواز استفاده نمایند . بلیت هواپیما امروزه به 2 صورت پرینت کاغذی و یا نسخه الکترونیکی (عکس یا فایل PDF) به مسافر ارائه میشود و معمولا مشخصات به 2 زبان فارسی و انگلیسی بر روی آن ثبت شده است .

معرفی اطلاعات داخل یک بلیت هواپیما

این مشخصات را میتوان به 3 بخش اصلی تقسیم کرد :

  • مشخصات مسافر
  • مشخصات پرواز
  • مشخصات صادر کننده بلیت

مشخصات مسافر

 

نام و نام خانوادگی :

هویت اصلی مسافر برای شرکت هواپیمایی از روی نام و نام خانوادگی ثبت شده آن شخص بر روی بلیت مشخص میشود ، این مشخصات در سیستم های صدور بلیت هواپیمایی به صورت لاتین درج میگردد پس در نظر داشته باشید که باید مشخصات خود را با حروف انگلیسی و با درست ترین حروف ثبت نمایید.  اگر در حال خرید پرواز های خارجی هستید بدانید که  این اطلاعات باید با همان املا نوشته شده در پاسپورت در سیستم ثبت شود . در پرواز های داخلی از کارت های معتبر شناسایی ( کارت ملی ، گواهینامه و... ) و در پرواز های خارجی پاسپورت ملاک تایید هویت ثبت شده مسافرین  بر روی بلیت میباشد.

کد ملی و یا شماره پاسپورت :

دیگر مشخصه فردی ثبت شده بر روی بلیت و همچنین در سیستم هواپیمایی کد ملی و یا شماره پاسپورت می باشد . بهترین حالت ثبت این مشخصه در پروازهای داخلی کشورمان و برای مسافرین ایرانی ثبت کد ملی و برای مسافرین غیر ایرانی ثبت شماره پاسپورت است اما در پروازهای بین المللی قطعا میبایست شماره پاسپورت را در سیستم ثبت کرد . جهت رزرو پروازهای داخلی کشورمان برای مسافران تبعه افغان میتوان از کد خانوار آنها نیز استفاده نمایید .

مشخصات پرواز

 

شماره پرواز :

پروازهایی که یک روز در تمامی مسیر های داخلی و خارجی صورت میگرد هر کدام برای خود مشخصه ای به عنوان شماره پرواز دارند که معمولا به صورت یه عدد سه یا چهار رقمی میباشد . هر شرکت هواپیمای شماره های مشخص و ثابتی را به پروازهای خود در مسیر های مختلف اختصاص داده است  پس بنابراین شماره پرواز درج شده روی بلیت ، خود مشخص کننده مسیر و ایرلاین پرواز شماست .  توجه داشته باشید که در فرودگاه برجسته ترین مشخصه ای که میتوانید از پرواز خود اطلاعاتی کسب کنید همین شماره پرواز است . خوب است بدانید به خاطر بالا بردن سطح دقت و جلوگیری از اشتباهات احتمالی با هر شماره پرواز فقط 1 بار در  روز پرواز انجام میشود .

شرکت هواپیمایی یا ایرلاین :

شرکت های هواپیمایی دولتی و خصوصی بسیاری با نامهایی مختلف در کشور در حال خدمت رسانی به صنعت حمل و نقل هوایی و مسافرین میباشند که هر کدام از آنها با آرم ، لوگو و شماره پروازهایی مشخص از سمت هواپیمایی کشوری معرفی شده اند . در حال حاضر در کشور مان 17 شرکت فعال هواپیمایی در زمینه مسافر بری در حال فعالیت میباشند .

زمان پرواز :

ساعت مشخص شده روی بلیت نشان دهنده زمانی است که هواپیما از مبدا خود حرکت میکند و مسافرین باید در نظر داشته باشند که طبق قوانین هواپیمایی می بایست در پرواز های داخلی یک ساعت و نیم قبل از ساعت پرواز خود در فرودگاه حضور داشته باشند و کانتر پذیرش و دریافت کارت پرواز ، 30 دقیقه قبل از زمان پرواز بسته خواهد شد و اگر مسافر پروازهای بین المللی هستید باید سه ساعت قبل  از ساعت پرواز در فرودگاه حضور داشته باشید چرا که کانتر پذیرش و دریافت کارت پرواز در مسیر های خارجی یک ساعت قبل از زمان پرواز بسته میشود . در مسیر های خارجی ساعت درج شده روی بلیت بنا به ساعت رسمی کشور مبدا میباشد . خوب است بدانید اگر چنان چه بعد از بسته شدن کانتر شما به فرودگاه رسیدید آن شرکت هواپیمایی هیچ مسئولیتی در قبال پذیرش شما نخواهد داشت و تقریبا میتوان گفت که شما دیگر قادر به استفاده از آن پرواز نمیباشید ، که در این صورت بلیت شما NO SHOW محسوب ، و در صورتی که در مسیرهای چارتری نباشد طبق  قوانین آن شرکت هواپیمایی قسمتی از مبلغ پرداختی به شما استرداد میگردد.

بار مجاز :

میزان بار مشخص شده بر روی بلیت نشان دهنده وزن باری است که مسافر به صورت رایگان میتواند در قسمت بار این پرواز با خود حمل کند . این میزان ، بسته به کلاس پروازی و مسیر پرواز ( داخلی یا خارجی ) میزان معین و مشخصی دارد .  به صورت کلی در پرواز های داخلی و در کلاس اکونومی 20 کیلوگرم و در کلاس بیزنس 25 کیلو گرم میباشد .این قوانین در پروازهای خارجی بسیار متفاوت تر است به گونه ای که حتی بعضی ایرلاین ها در شناسه نرخیهایی مشخص ، به جهت اقتصادی تر شدن مبلغ بلیت بار را حذف میکنند و یا در شناسه نرخ های گران تر و یا کلاس پروازی بالاتر میزان باری بیشتر از عرف را تعلق میدهند .

باید در نظر داشته باشید میزان بار اضافه تر از حد مجاز ثبت شده در بلیت ، شامل پرداخت اضافه بار شده و مبلغ آن بابت هر کیلو گرم ، نسبت به ایرلاین و مسیر متفاوت محاسبه میشود .

به باری که مسافر با خود به داخل کابین هواپیما میتواند ببرد بار همراه مسافر گفته میشود . این بار میتواند یک کیف ، کوله پشتی ، ساک نوزاد و یا یک ساک دستی باشد ، معمولان وزن آن در اکثر پروازها در کلاس اکونومی بین 5 تا 7 کیلوگرم و در کلاس بیزینس بین 7 تا 10 کیلو گرم مجاز است .  

مبداء و مقصد پرواز :

مبداء و مقصد درج شده روی بلیت نشان دهنده مسیر سفر شما میباشد . باید دقت داشته باشید در شهر هایی که بیش از 1 فرودگاه مسافر بری فعال دارند و یا دارای یک فرودگاه با چندین ترمینال مجزا میباشند ، از این که پرواز شما از کدام یک از این فرودگاه ها و یا ترمینال ها انجام خواهد شد و یا به کدام فرودگاه شهر مقصد خواهد نشست اطمینان حاصل نمایید .

روز و تاریخ :

نشان دهنده تاریخی است که پرواز شما انجام خواهد شد . به جهت بالا بردن دقت خرید و جلو گیری از اشتباهات انتخاب تاریخ روز آن نیز در بلیت درج میشود.

کلاس پروازی :

در همه ایرلاین ها به صندلی های سالن عمومی که شامل خدمات و پذیرایی عمومی در پرواز میشود را کلاس اکونومی و یا همان کلاس اقتصادی مینامند . در برخی از شرکت های هواپیمایی بسته به نوع هواپیما و کلاس خدماتی که آن ایرلاین میتواند ارائه دهد صندلیهای بیزنس کلاس یا همان کلاس تجاری نیز ارائه میشود . بیزینس کلاس در قسمت جلو هواپیما دارای چند صندلی مبله و با فاصله های به نسبت بیشتر از هم و فضایی بزرگتر میباشد که دارای پذیرایی متفاوت و خدمات ویژه ای است . توجه داشته باشید که مشخصه بلیت های کلاس بیزینس وجود حرف C در جلو شماره پرواز میباشد .

رفرنس یا PNR :

کد شناسه خرید و پیگیری شما ، در آن ایرلاین مشخص میباشد . این کد در بلیت هایی که مستقیم از سیستم شرکت هواپیمایی صادر میشود ( بلیت های سیستمی ) روی سیستم آن ایرلاین ثبت شده و برای مسافرین امکان پیگیری بلیتشان از ایرلاین را فراهم می آورد خوب است بدانید در ایرلاین هایی که سیستم دریافت کارت پرواز آنلاین (Online CheckIn) دارند میتوانید با این کد کارت پرواز خود را دریافت کنید . و در بلیط هایی که توسط شرکت های تامین کننده ( چارتری ) ارائه میشوند این کد پیگیری سیستم آنها بوده و امکان دریافت آنلاین کارت پرواز را ندارند.

شناسه نرخی :

نرخ پروازهایی که به صورت سیستمی و مستقیم از خود ایرلاین صادر میشوند شامل قوانینی بابت مبلغ خرید بلیت و شرایط کنسلی آن می باشد این قوانین معمولا با یک و یا 2 حروف انگلیسی در بلیت به عنوان شناسه نرخی  نمایش داده میشود . این حروف هر کدام نشان دهنده نرخ خرید بلیت و شرایط کنسل نمودن آن به درخواست مسافر در آن پرواز و ایرلاین مشخص میباشد .

در هنگام خرید بلیط از سایت چارتر724  CHARTER.CH724.IR میتوانید قبل از انتخاب یک پرواز از گزینه  INFORMATION که با حرف i در سیستم نمایش داده میشود در مورد شناسه نرخی و شرایط کنسلی آن، اطلاعات کسب نمایید . 

مشخصات صادر کننده بلیت

 

شماره واچر :

کلیه بلیتهای هواپیما به صورت آنلاین از طریق نرم افزارها  و سایت های فروش بلیت ارائه میشوند . هرکدام از این سیستم های رزرواسیون برای هر خرید شماره پیگیری منحصر به آن اختصاص میدهند که مسافرین میتوانند از طریق آن از سیستم رزرواسیون مربوط بلیت خود را پیگیری نماید . این کد در بلیت به عنوان شماره واچر ثبت میگردد .

آدرس سایت و شماره پشتیبانی :

در هر بلیت معتبر معمولا باید آدرس سایت وسیستم رزرواسیونی که آن بلیت را صادر نموده و همچنین شماره تماس پشتیبانی در آن درج گردد که چنان چه مسافر با مشکلی مواجه شد بتواند از آن طریق ، بلیت خود را پیگیری نماید .

 


خرید بلیط هواپیما

بدلیل گذشت 15 دقیقه از زمان آخرین بروز رسانی باید جستجوی خود را تکرار نمایید.


جستجوی جدید
×
English العربی

راهنمای نصب اپلیکیشن iOS

1. در مرورگر سافاری در نوار پایین همین صفحه این دکمه را فشار دهید :

2.در منو باز شده ردیف پایین را به سمت چپ بکشید (در iOS13 به سمت بالا بکشید) و این دکمه را فشار دهید :

3. در بالای صفحه این دکمه را فشار دهید :

4. پس از بستن مرورگر، آیکون اپلیکیشن به گوشی شما اضافه شده و آماده استفاده میباشد.

1.في أسفل متصفح Safari ، انقر فوق :

2.في القائمة المنبثقة ، اسحب الصف السفلي إلى اليسار (iOS13 اسحب إلى أعلى) واضغط على هذا الزر:

3. في الجزء العلوي من الشاشة ، اضغط على هذا الزر:

4. بعد إغلاق المتصفح ، أيقونة التطبيق على الهاتف لقد أضفت وجاهزة للاستخدام.

1. In the toolbar on the bottom of the Safari browser, click on :

2. Select the :

3. In the next step, in the top right corner, click on :

4. A shortcut of the app will appear on your home screen, and the app is ready to use.